Τι μπορεί να διαθέτει ένα έξυπνο σπίτι;

Κουρτίνες

Άνοιγμα/Κλείσιμο κουρτινών με προκαθορισμένες ενέργειες (π.χ. σε συγκεκριμένη ώρα που βλέπει ο ήλιος τον χώρο ή όταν αποχωρείτε από το σπίτι)

Ηλιακοί Αισθητήρες

Για αυτοματοποίηση επιμέρους λειτουργιών εντός του σπιτιού (π.χ. κατέβασμα κουρτινών όταν έχει ήλιο, ενεργοποίηση φωτισμού όταν σκοτεινιάσει, κλπ.)

Επιτήρηση/Συναγερμός

Όπλιση/Αφόπλιση συναγερμού αυτόματα σε προκαθορισμένες καταστάσεις (π.χ. όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο στο γκαράζ, μέσω του smart phone σας, κλπ.)

Πόρτα Γκαράζ

Άνοιγμα/Κλείσιμο γκαραζόπορτας όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει/απομακρύνεται από το σπίτι. Συνδυασμός ενεργειών (π.χ. ενεργοποίηση φωτισμού, κλπ.)

Φωτισμός

Διαχείριση φωτισμού σε προκαθορισμένες ενέργειες ή χρόνους (π.χ. όταν νυχτώσει ενεργοποίηση σε συγκεκριμένους χώρους ή απενεργοποίηση όταν φεύγετε από το σπίτι, κλπ.)

Μικρές Συσκευές

Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση μικρών συσκευών (π.χ. την καφετιέρα κάθε πρωί, την τηλεόραση όταν μπαίνετε στο σπίτι, κλπ.)

Πλυντήριο/Στεγνωτήριο

Ενεργοποίηση σε προκαθορισμένους χρόνους ή αποστολή ειδοποιήσεων όταν ολοκληρωθούν οι πλύσεις.

Ψυγείο

Απομακρυσμένη διαχείριση της ψύξης με ειδοποιήσεις όταν κυμανθεί εκτός ορίων (π.χ. όταν σταματήσει να λειτουργεί το ψυγείο και ανέβει επικίνδυνα η θερμοκρασία)

Φούρνος/Απορροφητήρας

Απομακρυσμένος έλεγχος θερμοκρασίας και αυτόματη απενεργοποίηση μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (π.χ. μετά από 2 ώρες ψησίματος του φαγητού)

Υδραυλικά/Ζεστό νερό

Διαχείριση και έλεγχος υδρορροής και διατήρηση νερού σε μία συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Θέρμανση

Διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας με ενεργοποίηση/απενεργοποίηση θέρμανσης σε συγκεκριμένους χρόνους ή καταστάσεις (π.χ. ενεργοποίηση καλοριφέρ μία ώρα πριν πάτε σπίτι)

Κουδούνι

Διαμόρφωση ατμόσφαιρας με χρήση φωτισμού, μουσικής, κλπ. όταν ένας επισκέπτης φτάσει σπίτι σας και χτυπήσει το κουδούνι.

Γιατί να το εγκαταστήσω;

Το ΚΝΧ εξαλείφει την ανάγκη να πηγαίνετε από δωμάτιο σε δωμάτιο για την ρύθμιση των κουρτινών, των ηλεκτρικών ρολών, του φωτισμού, της θερμοκρασίας και των audio – video συστημάτων. Είτε μέσω μιας εύχρηστης έγχρωμης οθόνης αφής, ενός τηλεχειριστηρίου είτε μέσω των πληκτρολογίων, το ΚΝΧ είναι πάντα στην άκρη του χεριού σας.
Με το ΚΝΧ παραδίδεστε στην πολυτέλεια με το πάτημα ενός μόνον πλήκτρου. Η ευελιξία του συστήματος επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να δημιουργεί διάφορα δικής του επιλογής σενάρια φωτισμού όπως διαδρομές, πλήκτρα πανικού, πλήκτρα ” all off ” και πολλά άλλα.
– Φανταστείτε με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου, η ένταση των φωτιστικών να μειώνεται, να κλείνουν τα ρολά, η τηλεόραση plasma να ανοίγει και να ξεκινά η αγαπημένη σας ταινία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το popcorn και τα αναψυκτικά!
– Φανταστείτε οι κουρτίνες ή τα ρολά των παραθύρων σας να είναι προγραμματισμένα να ρυθμίζονται σε συγκεκριμένες ώρες για να μειώνουν την αντηλιά για να προστατεύονται τα ευαίσθητα υφάσματα ή τα έργα τέχνης από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
– Φανταστείτε την νύχτα τα φωτιστικά των διαδρόμων να ανάβουν αυτόματα καθώς εσείς περνάτε.
– Φανταστείτε τι μπορεί να προσφέρει το ΚΝΧ στον τρόπο ζωής σας.

Μοναδικές συνθήκες άνεσης!

Το ΚΝΧ προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τον έλεγχο της κατοικίας δημιουργώντας μοναδικές συνθήκες άνεσης απλοποιώντας την καθημερινότητά σας.
Ο φωτισμός διαμορφώνει το τέλειο σκηνικό για κάθε περίπτωση. Είτε είναι μια βραδιά κινηματογράφου, ενός ρομαντικού δείπνου για δύο, ένα party είτε ένα ήσυχο πρωινό Κυριακής διαβάζοντας την εφημερίδα, ο φωτισμός δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Οι μονάδες dimmer έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τον εσωτερικό φωτισμό σύμφωνα με τα επίπεδα του φυσικού φωτισμού ή με σταδιακές μεταβολές σε προκαθορισμένες ώρες της ημέρας. Με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου είναι πολύ ευκολότερο να ελέγχεται ο φωτισμός σε όλο το σπίτι, ανάβοντας τα φώτα στο γκαράζ, στο master υπνοδωμάτιο είτε απλά για πλάκα όλα τα φώτα μαζί με το πάτημα ενός πλήκτρου. Επιπλέον, μέσω των ανιχνευτών κίνησης είναι δυνατόν να ανοίγουν τα φώτα μόλις εισέρχεστε στο δωμάτιο κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε καλεσμένους ή σε ηλικιωμένους.
Οι κουρτίνες και τα ρολά μπορούν να συνδεθούν στο σύστημα ΚΝΧ ώστε να κλείνουν αυτόματα μόλις νυχτώνει ή όταν θέλετε να δείτε κάποια ταινία.

Έλεγχος θέρμανσης και κλιματισμού

Μπορείτε να διατηρείτε το σπίτι σας πάντα άνετο, ελέγχοντας αυτόματα τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας σε κάθε δωμάτιο χάρις στο ΚΝΧ.
Δεν είναι ανάγκη να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή να είστε καν στο σπίτι για να ελέγχετε την θερμοκρασία. Με το ΚΝΧ μπορείτε να ελέγχετε πολλαπλές ζώνες από ένα σημείο και να ρυθμίζετε πολύ εύκολα όρια θερμοκρασίας. Ακόμη σας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξετε μια ενεργειακά οικονομική θερμοκρασία όταν λείπετε, και να προγραμματίσετε την αυτόματη προσαρμογή σε πιο άνετα επίπεδα την ώρα που έχετε σκοπό να γυρίσετε.

Τελικά… γυρίζετε… νωρίτερα;
Χρησιμοποιείστε τον υπολογιστή σας ή το κινητό σας για να ρυθμίσετε τον κλιματισμό του σπιτιού σας από απόσταση ή ακόμα για να ελέγξετε την θερμοκρασία του κελαριού σας ή του θερμοκηπίου-αίθριου σας.

Ασφάλεια και ενδοεπικοινωνία!

Με το ΚΝΧ, μπορείτε να προγραμματίσετε κουμπιά πανικού σε οποιοδήποτε διακόπτη επιθυμεί ο ιδιοκτήτης με το οποίο θα μπορεί να ανάβει όλα τα φώτα και τα φώτα ασφαλείας για να αποτρέπει τους διαρρήκτες. Τα εξωτερικά φώτα μπορούν να ρυθμιστούν να αναβοσβήνουν για να κατευθύνει άμεσα την βοήθεια προς το σπίτι. Μπορείτε να φωτίσετε τη διαδρομή από την είσοδο της περίφραξης μέχρι την είσοδο της οικίας σας με την χρήση ενός κατάλληλου μπρελόκ είτε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου. Ελέγξτε την κεντρική είσοδο ή την γκαραζόπορτα, προσέχετε τα παιδιά στην πισίνα ή απλά ρίξτε μια ματιά στο παιδί που κοιμάται στο παιδικό δωμάτιο. Μπορείτε να ελέγχετε μέσω καμερών ασφαλείας τι γίνεται γύρω από το σπίτι σας μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής ΚΝΧ ή μιας συσκευής tablet ή το κινητό σας.
Το ΚΝΧ παρέχει δυνατότητες παρακολούθησης μέσω καμερών και ενδοεπικοινωνίας. Καθώς ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή βλέπετε ένα DVD στο home theatre, θα γνωρίζετε την στιγμή που κάποιος χτυπάει το κουδούνι της εισόδου ή όταν ένα αυτοκίνητο περάσει την γκαραζόπορτα καθώς ο ήχος θα διακοπεί ομαλά, η εικόνα της κάμερας της εισόδου θα εμφανιστεί στην έγχρωμη οθόνη αφής ή στην τηλεόραση και θα έχετε τη δυνατότητα να μιλάτε με τον επισκέπτη και να του ανοίγετε την πόρτα μέσω του τηλεφώνου σας με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου.
Ταξιδεύετε ή δουλεύετε μέχρι αργά;
Το ΚΝΧ μπορεί να εκτελεί κάποια προγραμματισμένα σενάρια φωτισμού προσομοιώνοντας την παρουσία σας στο σπίτι.
Θέλετε να φύγετε διακοπές και φοβάστε την διαρροή φυσικού αερίου ή την διαρροή νερού;
Το ΚΝΧ μπορεί να διακόπτει την παροχή του φυσικού αερίου όταν λείπετε από το σπίτι. Μπορεί να κλείνει την γενική παροχή νερού και να την ανοίγει μόνο όταν το χρονοπρόγραμμα που εσείς έχετε ορίσει απαιτεί την λειτουργία του αυτόματου ποτίσματος του κήπου σας.