Γιατί να επενδύσω στην έξυπνη μέτρηση ενέργειας;

Ακόμη και σε ένα σπίτι, πόσο μάλλον σε χώρους εργασίας, υπάρχουν αμέτρητες συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια καθιστώντας αδύνατη την μέτρηση τους με σκοπό την περαιτέρω μείωση του κόστους. Αρκεί να σκεφτείτε μερικές όπως φωτισμός, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές αλλά και σε μία εταιρεία με σύνθετες γραμμές παραγωγής, κυλιόμενες σκάλες ή ακόμη και κλιματισμός. Τα παραδείγματα άπειρα, σκοπός όμως είναι να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση όλων αυτών καθημερινά με σκοπό να μπορούμε αποτελεσματικά να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα.

Τι μπορεί να κάνει ένας έξυπνος μετρητής;

 • Εμφάνιση της τρέχουσας ηλεκτρικής κατανάλωσης σε kW
 • Αυτόματος υπολογισμός κόστους και έλεγχος λογαριασμών πριν την έκδοσή τους
 • Ειδοποιήσεις όταν η κατανάλωση ξεπεράσει κάποιο όριο
 • Έλεγχος και διαχείριση συσκευών με χρονοδιακόπτες και δυνατότητα παύσης λειτουργίας από το Smart Phone σας
 • Ασύρματη μετάδοση δεδομένων και επικοινωνία όλων των έξυπνων συσκευών

Λύση Power Monitoring

Η εφαρμογή PowerLogic Com’X510 είναι μια πλήρης πρόταση διαχείρισης που απαιτεί μόνο ένα web browser και πρόσβαση σε δίκτυο Ethernet για να συνδεθεί ο χρήστης και να εμφανίσει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και καταγραφές έως και 64 μετρητών ενέργειας. Συγκεκριμένοι μετρητές ενέργειας δίνουν την δυνατότητα σύνδεσης σε αυτούς καναλιών παλμών γεγονός που καθιστά την λύση ιδανική ως ολοκληρωμένη εφαρμογή παρακολούθησης επιπλέον υδρομετρητών, θερμιδομετρητών, μετρητών φυσικού αερίου, απλών κιλοβατωρόμετρων που έχουν έξοδο παλμού και μικρότερο κόστος. Η ενσωματωμένη λειτουργία του PowerLogic Com’X510 φιλοξενίας ιστοσελίδων και η ενσωματωμένη μνήμη επιτρέπουν την παραμετροποίηση των σελίδων ανά περίπτωση, την προβολή των δεδομένων από το δίκτυο μετρητών, την αποθήκευση βοηθητικών εγγράφων και την παραπομπή μέσω υπερ-συνδέσμων σε ιστιο-σελίδες τρίτων, για πχ εμφάνιση τεχνικών φυλλαδίων του εξοπλισμού, της εφαρμογής και της εγκατάστασης, διαγράμματα του συστήματος και της τοπολογίας της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης. Η παραμετροποίηση των ιστιο-σελίδων γίνεται πολύ εύκολα σε πραγματικό χρόνο, καθώς και ο καθορισμός της καταγραφής των παραμέτρων χωρίς την ανάγκη εξειδικευμένων προγραμμάτων ή ειδικών γνώσεων χειρισμών.

Παράδειγμα εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο

username: demo password: Com'X510

Για περισσότερες πληροφορίες και παράδειγμα της εφαρμογής σε πραγματικό χρόνο, επισκεφθείτε το: https://159.215.74.50/ και χρησιμοποιήστε τα παραπάνω στοιχεία πρόσβασης.

Οφέλη

Η λύση του PowerLogic Com’X510 ως ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απλοποιεί
την παρακολούθηση της ενέργειας. Μπορεί να δείξει κρίσιμα μεταβλητά μεγέθη της
ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και να παραθέσει καταγραφές και ιστορικά δεδομένα για
το ηλεκτρικό σύστημα ώστε να βοηθήσουν στην προσπάθεια της βελτιστοποίησης της
χρήση της ενέργειας, του ελέγχου και της προστασίας της υπάρχουσας ηλεκτρικής
υποδομής. Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει γρήγορα και εύκολα ασφαλή πρόσβαση σε
πληροφορίες από μετρητές, μονάδες ελέγχου, διακόπτες, ηλεκτρονόμους προστασίας,
ρυθμιστές στροφών και ένα μεγάλο πλήθος συσκευών και να τις χειρίζεται μέσω ενός
τυπικού web browser. Η δημιουργία των ιστοσελίδων γίνεται χρησιμοποιώντας το
ενσωματωμένο εργαλείο και με ρυθμίσεις σε πραγματικό χρόνο ο χρήστης μπορεί να
εκκινήσει μια γρήγορη καταγραφή σε μικρά διαστήματα χρόνου για μια βασική και
λεπτομερή άποψη της κατανάλωσης ενέργειας.

Εφαρμογές

Παρακολούθηση του τρόπου χρήσης της ενέργειας, ανάδειξη των δυνατοτήτων και επαλήθευση των αποτελεσμάτων των δράσεων της βελτίωσης της απόδοσης και της εξοικονόμησης της ενέργειας. Απομακρυσμένη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της χρήσης των συνθηκών και του ενεργειακού προφίλ του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της εγκατάστασης.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Ένδειξη μεταβλητών σε πραγματικό χρόνο και ιστορικές πληροφορίες από διαφορετικές συσκευές με χρήση μόνο ενός κοινού προγράμματος περιήγησης
 • Αυτόματος εντοπισμός των συσκευών για εύκολη ρύθμιση του συστήματος
 • Αυτόματη αποστολή σε e-mail ή σε FTP server των επιλεγμένων αποθηκευμένων δεδομένων, για περαιτέρω ανάλυση με την χρήση υπολογιστή ή ειδικών εφαρμογών πχ Excell
 • Επιλογή των διαστημάτων καταγραφής και των μεταβλητών που θέλει ο χρήστης σε πραγματικό χρόνο ενώ είναι συνδεδεμένο στο σύστημα.
 • Εξασφάλιση της ασφάλειας των δεδομένων και της πρόσβασης στο σύστημα μέσω της προστασίας με κωδικό
 • Υποστήριξη σειριακής σύνδεσης για προτόκολα Modbus RTU, Modbus ASCII, Jbus και PowerLogic για ένα ευρύ φάσμα συσκευών (και ανεξάρτητων κατασκευαστών).
 • Περιλαμβάνει μία θύρα Ethernet 10/100BaseTx
 • Περιλαμβάνει μια σειριακή θύρα RS485 (2/4 wire) ή RS232 (RJ45)
 • Οπτικά απομονωμένη σειριακή θύρα παρέχει εξαιρετικά αξιόπιστη επικοινωνία και προστασία σε βιομηχανικό περιβάλλον.
 • Συμβατό για αποστολή δεδομένων με λογισμικά παρακολούθησης ενέργειας του ιδίου κατασκευαστή ή ανεξάρτητων κατασκευαστών.